بسمه تعالی

آشنایی با خواص هویج
تغذیه > آشنایی با خواص خوراکی‌ها - صدف کوه‌کن:
هویج از جمله سبزیجات بسیار مفید است که از بروز سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.

ماده مؤثره موجود در هویج بتاکاروتن است و پیساز ویتامین A به شمار می‌آید در واقع انواعی از آنتی اکسیدان‌ها است که تاثیر آن‌ها بر انواع بیماری‌ها به اثبات رسیده است.

این ماده ترکیبی نارنجی رنگ است که در سبزی‌ها و میوه‌های زرد تا نارنجی و برگ سبز تیره وجود دارد.

بر اساس نتایج یک تحقیق زنانی که در رژیم غذایی خود حداقل یک بار در روز از هویج، اسفناج، کلم بروکلی و کاهو استفاده می‌کنند ۷۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به سرطان رحم را دارند.

هویج همچنین برای تقویت سیستم دفاع طبیعی بدن بسیار مفید است و بدن را بر ضد عفونت‌های ویروسی و باکتریایی تقویت می‌کند.

هویج فیبر زیادی دارد و به خصوص برای افرادی که از رژیم های لاغری استفاده می کنند و کسانی که چربی های خون بالایی دارند (کلسترول- تری گلیسرید- LDL) بسیار نافع بوده و قادر به تعدیل فاکتورهای خونی ذکر شده است به شرطی که روزانه ۱ عدد هویج خام خورده شود.

بهترین چاشنی برای هویج قدری روغن زیتون است که به آن چند قطره آبلیمو اضافه کرده باشند.

از دیگر سرطان‌هایی که بتاکاروتن یا هویج نقش چشمگیری در عدم ابتلا به آن بازی می‌کند سرطان ریه است و حتی اگر مبتلا شده باشید در کاهش سرعت پیشرفت آن و طولانی کردن مدت زنده ماندن شخص مبتلا اثرات شگرفی دارد.

حتی اگر حداقل هفته ای دوبار فقط یک عدد هویج متوسط خام خورده شود، ممکن است احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه ۶۰ درصد کاهش یابد و اگر بیش از یک بار در هفته یک پیمانه بروکلی خام خورده شود تا ۷۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان ریه کاهش می‌یابد.

سرطان دیگر، سرطان حلقوم است، چون این سرطان بیشتر به اشخاصی که سیگار می‌کشند یا می‌کشیده‌اند حمله می کند، بنابراین می‌توان به آن به عنوان سرطان سیگاری‌ها اشاره کرد.

بتاکاروتن موجود در هویج نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد.
این رژیم فقط برای اشخاصی مفید است که سیگار را ترک کرده اند، زیرا افرادی که سیگار را ترک نکرده و به سیگار کشیدن ادامه می دهند، هر قدر مواد سرشار از B کاروتن بخورند، تأثیری برای جلوگیری از سرطان آنها نخواهد داشت

هویج:



هویج زیاد مغذی نیست ولی خنک و اشتها اور است و مصرف ان برای افراد چاق توصیه شده‌است. هویج منبع مهم بتا کاروتن والیاف می‌باشد. که هر دوی این‌ها کمک به جلوگیری از سرطان و حمله قلبی می‌کنند.میزان کلسترول در ۵ نفر از که سنین آن‌ها بین۲۵-۴۱ سال بود و روزانه ۳۰ گرم هویج خام مصرف می‌کردند ، اندازه گیری شده بعد از مدت سه هفته و دوباره این میزان کنترل شد و مشخص گردیدکه میزان کلسترول کاهش پیدا کردا است.



از انجایی که کلسترول زیاد یکی از عوامل بیماری قلبی می‌باشد بنابراین هویج را در لیست غذاهای خود قرار دهید. گروهی ازمحققین سوئدی اخیرا دلایل بیشتری برای استفاده از سبزیجات ریشه‌ای ارائه نموده‌اند. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که سبزیجات تاثیر به سزایی در کاهش میزان حمله‌های قلبی به خاطر پایین آوردن میزان کلسترول دارند.



هویج دارای مقدار زیادی قند است اشخاص مبتلا به بیماری قند از مصرف ان بر حذر شده‌اند. هویج دارای ویتامین‌های A,B,C ویک پرو ویتامین به نام کاروتن است.که در کبد به شکل ویتامین A تغییر شکل می‌یابد. این سبزی از سبزی‌هایی است که سرشار از ویتامین A است هویج دارای هفت در هزار آهن است.



• در کم خونی و اختلالات رشد نیز موثر است.

• هویج خام را باید رنده کرد و بنا به ذوق بچه‌ها به ان چاشنی زد زیرا علاوه بر این خواص که شمردیم هویج کرم کش است.

بیماری کرم کشی به نام کارو در بچه‌ها پیدا می‌شود که عوارض آن فشار مفرط معده توام با درد است و این عارضه با دادن هویج در طی چند روز به خوبی معالجه کرده و شفا بخشیده‌است.

• اگر به بچه‌های کوچک هویج خامی بدهید که مثل بازیچه به لثه‌هایشان بکشند این فایده را دارد که در دراوردن دندان آن‌ها را کمک موثری خواهد کرد

• هویج مانند تمام سبزی‌ها و بیشتر از همهٔ آن‌ها اعمال روده‌ها را منظم می‌کند.

• مصرف هویج در اسهال و یبوست مفید است. آب هویج خام خون را تصفیه می‌کند • مخلوط آب هویج و شیر در بیماری گرفتگی صدا , اسم , اختلالات ریوی تجویز می‌کنند

• توصیه می‌شود به کودکانی که دچار جوش صورت شده‌اند آب هویج را که مخلوط با شیر شده‌است با کمی نمک به ان‌ها بدهند.


• ویتامین A که در هویج وجود دارد تولید و توسعه سلول‌ها را زیاد می‌کند و برای پوست مفید است.